ارتباط با ما 02191692660

انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌‌گذاری

زمان مطالعه: 3 دقیقه در کدام صندوق سرمایـه‌گذاری کنیـم؟ صندوق‌های سرمایه‌گذاری را با توجه به نوع فعالیت و میزان ریسک‌پذیری آن ها می‌توان به صورت کلی به سه دسته درآمدثابت، سهامی و مختلط تقسیم کرد. البته در کنار آن صندوق های زمین و ساختمان، صندوق های جسورانه، پروژه، کالایی و … نیز وجود دارد. برای انتخاب یک صندوق مناسب ...

3 دقیقه
0 دیدگاه
محمد اصغرنژاد
زمان مطالعه: 3 دقیقه

در کدام صندوق سرمایـه‌گذاری کنیـم؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری را با توجه به نوع فعالیت و میزان ریسک‌پذیری آن ها می‌توان به صورت کلی به سه دسته درآمدثابت، سهامی و مختلط تقسیم کرد. البته در کنار آن صندوق های زمین و ساختمان، صندوق های جسورانه، پروژه، کالایی و … نیز وجود دارد. برای انتخاب یک صندوق مناسب برای سرمایه‌گذاری باید نکاتی درباره خودمان و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بدانیم.
اولین فاکتوری که در هنگام انتخاب و خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری باید به آن توجه کنیم، میزان ریسک‌پذیری است. توان ریسک‌پذیری در افراد مختلف کاملا متفاوت است . مثلا فردی می‌تواند روی سرمایه خود ریسک بالا را بپذیرد و این اتفاق زندگی روزمره او را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد در حالی که ممکن است فرد دیگری با کوچکترین نوسان در بازار، دچار اضطراب شود. پس برای سرمایه گذاری شناخت روحیات خودمان و میزان توقعی که از بازار داریم اهمیت زیادی دارد. صندوق های در سهام با توجه به دارایی های خود که اکثرا سهام شرکت ها را دارا هستند بالاترین ریسک را دارند و صندوق های درآمد ثابت نیز با توجه به اینکه اکثرا گواهی سپرده بانکی و اوراق مشارکت را در دل خود را دارند از ریسک بسیار پایینی برخوردارند. در این بین صندوق سرمایه گذاری مختلط ریسک متوسطی دارد.
دومین فاکتور که در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری باید به آن توجه شود بررسی کارنامه صندوق‌های سرمایه گذاری و میزان بازدهی دوره‌ای آن‌ها است. هر کدام از صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسته به کارنامه خود و نوع سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی، دارای مزایا و معایبی هستند. قبل از سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها باید با دقت درباره آن‌ها مطالعه کنیم تا از تمام جزئیات و شرایط آن‌ها آگاه باشیم.

سایر انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه

صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه در واقع صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که پول سرمایه‌گذارانی که به دنبال داشتن سهام در کسب و کارهای نوپا(استارت آپ ها) و کسب و کارهای کوچک و متوسط هستند و پتانسیل رشد بالایی دارند را با ایجاد پرتفوی مدیریت می کنند. این نوع از سرمایه‌گذاری‌ها سرمایه‌گذاری هایی با بازده و ریسک بالا محسوب می شوند.
صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه ابزار سرمایه‌گذاری برای سهام شرکت‌ها بصورت خصوصی هستند که به دنبال سرمایه‌گذاری در بنگاه‌هایی هستند که بازده و سوددهی بالایی دارند و البته به واسطه ماهیت فعالیت و نوآوری که انجام می دهند، ریسک سرمایه‌گذاری بالایی نیز دارند. این صندوق‌ها و سرمایه‌گذاری روی سهام شرکت ها بر مبنای اندازه،‌دارایی و سطح و مرحله توسعه محصول شرکت انجام می شود.

 

  • صندوق‌های کالایی

اضافه کردن کالا به سبد سرمایه‌گذاری امکان تنوع بخشی بیشتری برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند و می‌تواند به کاهش نوسانات سبد سرمایه‌گذاری منجر شود. کالاها هم چنین می‌توانند به عنوان سپری برای محافظت در مقابل تورم قرار گیرند. به طور تاریخی کالاها همبستگی نسبتا کمی با سهام و اوراق قرضه دارند. سرمایه‌گذاران در کالاها می‌توانند به طور مستقیم با خرید دارایی فیزیکی، سرمایه‌گذاری در قراردادهای آتی و اختیار معامله و در نهایت سرمایه در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی صورت دهند. صندوق‌های کالایی انواع معاملات کالای خاص همانند قراردادهای آتی، اختیار معامله، گواهی سپرده و … را در دل خود دارند که عموما هر صندوق نیز معاملات مربوط مربوط به کالای خاصی هستند که اکنون نوع طلای آن در بورس کالای ایران قابلیت معامله را دارد.

 

  • صندوق زمین و ساختمان

صندوق‌های زمین و ساختمان به عنوان یکی از روش‌های تامین مالی برای ساخت پروژه‌های ساختمانی مشخص تاسیس می‌شوند و اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند در مدت زمانی که برای پذیره‌نویسی این صندوق‌ها اعلام می‌شود، نسبت به خرید سهم اقدام کنند.
این سهام مانند هر سهام دیگری، از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس قابل مبادله و خرید و فروش است.
کاربردهای صندوق زمین و ساختمان:
• تامین مالی برای مالکان زمین که منابع لازم برای ساخت ندارند؛
• فراهم نمودن امکان پس انداز تدریجی برای سرمایه گذاران با هر مقدار سرمایه گذاری و استفاده از منافع رشد بخش مسکن و ساختمان؛
• امکان تکمیل پروژه های نیمه تمام با تبدیل آن ها به صندوق زمین و ساختمان و ورود شرکای جدید به صندوق در قالب افزایش سرمایه؛
• دارا بودن مزیت رقابتی معافیت مالیاتی به منظور تشویق سرمایه گذاران.

  • صندوق پروژه

صندوق پروژه یکی از انواع صندوق‌های تامین مالی است که تامین مالی پروژه‌ای مشخص را فراهم می‌کند. در واقع، صندوق پروژه با کسب مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار تاسیس می‌شود و بستری برای جمع آوری سرمایه خرد از عموم و تخصیص آن به پروژه تعریف شده در اساسنامه صندوق است.

این صندوق‌ها پس از بررسی علمی پروژه‌ها و طرح‌های اقتصادی مختلف پروژه‌ای خاص را انتخاب کرده و فرآیند تامین مالی را آغاز می‌کنند. صندوق‌های پروژه وجوه سرمایه‌گذاران را جمع آوری کرده و به ساخت و بهره‌برداری پروژه‌های تولیدی مختلف تخصیص می‌دهند. در این حالت مدیریت و مسئولیت تمامی امور پروژه در طول دوران ساخت و بهره برداری به عهده شرکتی است که برای اجرای پروژه مورد نظر تشکیل می‌شود و تحت نظارت نهادها و ارکان قانونی فعالیت می‌کند. در صندوق پروژه معمولا سرمایه‌گذاری‌ها در قالب پروژه‌هایی مانند تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی، پتروشیمی، احداث کارخانه و نیروگاه و … شکل می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *